Hver sommer kommer det opp i nyhetene om nye tyveribander som herjer rundt. De bruker alle triks i boken som å overvåke boliger fordi de vet at i løpet av sommeren drar mange på ferie og boligen står tom. Det er lite hyggelig å komme hjem til merker på dørkarmer og verdier frastjålet. Unngå innbrudd med boligalarm.

Hvordan tyvene forbereder seg

Politiet har uttalt at noen bander merker boligene med symboler på dørkarmer og postkasser. Selve betydningen av symbolene er usikkert, men det er tydelig at det er en form for mekring av hus. I England har de opplevd det samme og gjort noe forsinking på det. Der fant de ut at symbolene skal informere innbruddstyver om hvilke boliger det lønner seg å gjøre innbrudd i og hvilke de bør droppe. En teori er at symbolene viser til hva slags verdier som befinner seg i boligen eller om visse personer som bor der. Når slikt foregår er det godt at en boligalarm kan redusere risikoen for innbrudd og at hjelp kommer raskt dersom man blir utsatt for det.

Før du reiser på ferie

Før du legger ut på den årlige sommerferiereisen bør du altså sjekke at du har en god boligalarm og at alle forsikringer i orden. Velg en boligalarm med tilknytning til en bemannet alarmstasjon, så passer de på boligen mens du nyter strendene og sommersolen.