Feriene er høysesong for innbrudd, så her gjelder det å være et steg foran tyvene – skaff deg boligalarm.

Boligalarm før du drar

Uansett om du skal reise innenlands eller utenlands vil boligen din stå tom i en lenger periode. Uten boligalarm er det ingen som passer på boligen mens du og din familie er borte på tur. Selvsagt kan man spørre naboer, familie eller venner, men dette er å legge mye ansvar over på noen andre når en boligalarm er en enkel løsning. I tillegg er en boligalarm trygt og godt å ha året rundt, ikke bare når du skal på ferie.

Med en av dagens moderne boligalarmer kan du overvåke og ha full kontroll over boligen din, selv langt borte i et annet land. Dette gjøres enkelt gjennom en applikasjon på mobilen, nettbrett og PC der du kan følge med gjennom kameraer som er plassert rundt i boligen. Dersom alarmen går vil du få et varsel på mobilen slik at du vet om det er snakk om brann eller innbrudd. Gitt at boligalarmen er tilkoblet en vaktsentral vil de rykke ut og du kan ha en dialog med alarmsentralen mens de sjekker hva som foregår og sender nødvendige nødetater ut. I etterkant av hendelsen vil du få vite hvordan vaktselskapet sikrer boligen igjen, og du kan eventuelt kontakte forsikringsselskap. Du kan med andre ord ta det med ro på ferien, for du vet at noen passer på.

Tenk forebyggende

Det er viktig å tenke forebyggende, og med en boligalarm er du sikrere mot at tyvene ikke velger ditt hus. Det faller naturlig at tyver ikke ønsker å bli oppdaget, og da velger de stort sett heller ikke boliger med alarm. Har du i tillegg en rekke av tilleggsfunksjonene kan du late som at du er hjemme ved å styre elektrisk anlegg som stereo og lys rundt omkring i boligen. Dette gjør at det både ser ut som og høres ut som at noen er hjemme. Noe som resulterer i at innbruddstyvene holder seg unna.

Gjennom applikasjonen kan du bestemme når lys skal på og av, så slipper du å la et lys stå på hele tiden. At et lys står på til alle døgnets tider over tid har dessuten tyvene oppdaget at er en indikator på at ingen er hjemme. Følgelig vil disse nye teknologiske alarmene være et bedre alternativ. I tillegg sparer du på strømutgifter, så her er det mange fordeler.