Gjennom høsten og vinteren tenner man stadig mer stearinlys for å gjøre de mørke månedene koseligere. I tillegg benytter mange seg av peisen med gode pledd rundt seg. Ellers i boligen har vi mye elektrisitet som skal lades, og alle disse punktene fører til økt brannfare. Derfor er det viktig å gjøre tiltak for å sikre at det ikke oppstår brann.

Ionisk og optisk røykvarsler

Dersom en brann skulle starte er det kjempeviktig med tidlig varsling – dette redder liv! Det er faktisk helt avgjørende at du har en god røykvarsler i boligen din. Det er to ulike typer røykvarslere, en ionisk røykvarsler og en optisk røykvarsler. For å sikre en bedre varsling kan du seriekoble røykvarslerne med boligalarm. Med en røykvarsler i hvert rom vil en brann bli oppdaget tidlig og man vil kunne redde både liv og verdier i boligen.

Høysesong i desember

Høysesongen for brann er høst og vintermånedene, særlig desember. Da kan det være greit å være litt ekstra observant så du ikke ender som en av de med brann i huset. Selv om desember er da det brenner mest, bør du være trygg hele året. De brannene som fører til dødsfall er gjerne om natten og i helgene der folk ikke våkner under brannen. Nok et argument for å skaffe seg en trygg boligalarm som varsler om brann er på ferde.

23% av tilfellene når det begynner å brenne er som følge av åpen ild. Da er det kanskje ikke så rart at desembermåned er høysesong for brann når juletiden er så utsatt. Forbered deg og skaff brannalarm så fort som mulig.

Har du husket å teste om røykvarslerne dine faktisk virker? Det er nemlig slik at røykvarslere må skiftes batteri på fra tid til annen. Sjekk at alle dine røykvarslere fungerer ved å bruke testknappen, så er du sikker på at de også vil fungere om en brann starter. Sjekk også at du har nok røykvarslere i boligen.

Vi sier det igjen: tidlig brannvarsling redder liv!  Skaff deg en god brannalarm i dag så kan du og hele familien sove godt og trygt om natten.