Er du bekymret for innbruddstyver når du skal på ferie? Det er kanskje ikke så rart og du er ikke alene. Det står mye på nyhetene om innbruddstyver i feriesesongen, men pust med magen, vi har tiltakene og tipsene du trenger.

4 tips for å unngå innbrudd

Det aller første og viktigste rådet er å skaffe deg en boligalarm som er god. Velg en som er tilknyttet en alarmsentral, så er det noen som alltid passer på boligen din uansett hvor du befinner deg. Etter at du har skaffet deg boligalarm kan du følge disse rådene:

Dette gir god effekt mot innbruddstyver sammen med en boligalarm:

Velg å la utelys stå på eller ha utelys med sensor. Dette er lys som slår seg på i det noen nærmer seg, noe som kan skremme eventuelle tyver.

Det høres kanskje ut som en selvfølge, men lås alltid alle dører og vinduer. Dersom du skal ha vinduet åpent på natten bør du sette vinduene i lås. Dersom du ikke har denne funksjonen bør du skaffe deg det.

Til slutt, lat som om du er hjemme. La lys stå på som er lett synlig utenfra. For best effekt bør du ha smarthus funksjonen med styring av belysning fra applikasjonen på mobilen. Da kan du variere hvilke lys som står på, og en tyv vil tro at noen er hjemme.

Det å ha en ha alarm vil også gi andre fordeler, som blant annet redusert forsikringspremie. Grunnen til at det blir rimeligere med forsikring er fordi forsikringsselskapene får en kunde av mindre risiko når en har installert boligalarm. Så god effekt har altså bare det å skaffe seg en boligalarm, at det virker preventivt på innbrudd. Husk å informere ditt forsikringsselskap om at du har installert en boligalarm som er FG godkjent så setter de ned forsikringspremien din.